رضایی: پاسخ دولت به مجمع درباره FATF قانع‌کننده نبود-راهبرد معاصر
ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حاج سید علاءالدین میر محمد صادقی رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس

رضایی: پاسخ دولت به مجمع درباره FATF قانع‌کننده نبود

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: قبلا یازده سوال در مورد FATF مطرح بود که دولت آنها را پاسخ داد ولی بعضی از پاسخ‌ها قانع‌کننده نبودند.
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۶ - ۱۱ دی ۱۳۹۸ - 2020 January 01
کد خبر: ۳۲۳۸۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ محسن رضایی در حاشیه جلسه چهارشنبه مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار کرد: ما امروز هم جلسه کمیسیون مشترک متشکل از سه کمیسیون "اقتصاد" ، "سیاسی، دفاعی و امنیتی"و "حقوقی، قضایی"را برگزار کردیم. در این جلسه ادامه مباحث جلسات پیش را پیگیری کردیم. هنوز سوالات و ابهاماتی باقی مانده که باید پاسخ های آن مستند شود.

 

وی افزود: از وزارت امور خارجه و وزارت اقتصاد تقاضا کردیم که این ابهامات و سوالات اعضای مجمع را پاسخگو باشند و اگر لازم می بینند از دبیرخانه FATF یا شورای این سازمان کمک بگیرند تا به این سوالات ما پاسخ داده شود و بعد از آن، ما بتوانیم به نتیجه برسیم. به همین دلیل رای گیری انجام نشد و قرار شد تا بحث ها و بررسی های ما ادامه پیدا کند.

 

رضایی گفت: هر چه زودتر پاسخ این سوالات و ابهامات را وزارت خارجه و همچنین وزارت اقتصاد بدهند ما بهتر می توانیم مساله را در دستور مجمع طرح کنیم. با این حال یک گزارش اولیه هم به صحن مجمع داده شد و  گزارش کمیسیون مشترک استماع شد و تقریبا همه اعضا قبول داشتند که ما فعلا باید به بررسی ها را ادامه بدهیم و دولت کمک کند تا آن سوالات و ابهامات پاسخ داده شود. اگر نیاز می بینند با کشورهای دوستی که تجربه بیشتری دارند، گفت‌وگو بشود و حتی این مورد مطرح شد که برخی سیستم های داخلی کشور، مانند سیستم  بانکی، ممکن است هنوز آموزش های لازم را ندیده باشند که در صورت پیوستن ایران به FATF با یک سری مشکلاتی مواجه شوند. قرار شد تمام این ابعاد روشن، دسته بندی و گروه بندی شوند و در اختیار دولت قرار داده شود تا ان شاء الله دولت هم تلاش خودش را انجام دهد.

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به سوال نظر اعضای مجمع و سناریوهای مطرح در مجمع برای اتکا به تضمین های بین المللی در قبال پیوستن ایران به FATF گفت: امروز خوشبختانه، همه گروه ها در مجمع به یک نتیجه واحد رسیده اند و همه پذیرفته اند که این سوالات و ابهامات اگر پاسخ داده نشود ما هیچ یک از سناریوها را نمی توانیم تصویب کنیم. به قول معروف نمی توان در تاریکی تیر انداخت. باید فضای کار کاملا روشن باشد.

 

تجارب دیپلماسی ایران در چهل سال گذشته هم همین را به ما نشان داده است که ما سعی کنیم با چشم باز حرکت کنیم و از آنجایی که ایران در حال تعامل و همکاری است، مساله فرق می کند. یک وقتی ایران نمی خواهد همکاری کند و تعامل بین المللی را قبول نداشت. این یک بحث دیگر بود. اما الان که ایران با آنها در حال همکاری است چرا باید شتابزدگی صورت بگیرد و مسائل ناشناخته ای به وجود بیاید که همه اعضای مجمع نتوانند به آن رای بدهند.

 

رضایی گفت: پیوستن به این کنوانسیون ها به خاطر این که اختلاف میان شورای نگهبان با مجلس شورای اسلامی است نیاز به دو سوم آرا دارد. همه گروه ها و همه دیدگاه های مختلف به نیجه رسیده اند که این سوالات و ابهامات را مجددا در اختیار دولت قرار بدهند و نظرات دولت را اخذ کنند. لذا بررسی های ما ادامه خواهد داشت.

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص تعیین زمان برای جلسات بررسی کمیسیون مشترک و صحن مجمع گفت: قرار شد که هفته آینده هم جلسات کمیسیون مشترک را داشته باشیم و در هفته آینده بهتر می توانیم آینده را ترسیم کنیم. سوالات و ابهامات را مشخص می‌کنیم. در کمیسیون مشترک هفته آینده روی این ابهامات و سوالات بحث خواهیم کرد. قبلا یازده سوال بوده که دولت آنها را پاسخ داده است ولی بعضی از پاسخ ها قانع کننده نبود. از دل آن پاسخ ها، دو - سه ابهام تازه در آمده است. اینها را در جلسه آینده دقیق می کنیم که این سوالات و ابهامات شامل چه مواردی می شود و همان ها را در اختیار وزارت خارجه و وزارت اقتصاد قرار می دهیم.

 

رضایی در خصوص برخی فشارها روی اعضای مجمع از سوی افراد و بعضی نهادها برای تصمیم گیری شتابزده مجمع و ترساندن مردم از لیست سیاه FATF گفت: مجمع تشخیص مصلحت نظام باید یک کار کارشناسی را انجام دهد و از هر نوع انتقاد و پیشنهاد و هر نوع راهکار ما استقبال می کنیم ولی این که حساب شده و برنامه ریزی شده حجم انبوهی از نگرانی ها را در کشور مطرح کنند تا دل مردم و صاحبان کسب و کار خالی شود، به ضرر کشور است. به کسانی که این کار را می کنند، توصیه می کنیم که دست از این کار بردارند و بگذارند آرامش در جامعه حاکم باشد.

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: ما هفت سال در فضایی که به اشتباه به آن لیست سیاه می گویند بودیم. عنوان لیست یک عنوان من‌درآوردی و  غیر حقوقی و غیر فنی است. یک عنوان ژورنالیستی است. اسم حقوقی آن عمل متقابل است. ما هفت سال در این حالت عمل متقابل بودیم یا به تعبیر غلط ژورنالیستی، در لیست سیاه بودیم. تجربه داریم و محدوده این فضا را می شناسیم و از آسیب‌های آن با خبر هستیم و مجمع دنبال این هست که راهکارهایی پیدا کنیم که بیشترین منفعت را در تعاملات بین المللی پیدا کنیم.

 

لذا اگر کسانی هستند که راهکاری را پیشنهاد دارند یا نقد منصفانه ای دارند، می پذیریم اما هیاهو کردن و جار و جنجال کردن و دل صاحبان کسب و کارها را خالی کردن، خلاف مصالح ملی و خلاف عقلانیت اجتماعی و نخبگی است. باید افکار عمومی در این خصوص روشن شوند. از فضاسازی تخریبی باید پرهیز شود که به مصلحت کشور و هیچ فرد و گروهی نیست.

 

منبع: ایسنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار